категорії: кіно новина

Британці відмовились від бойкотування "Аліси в Країні Див"

теґи: ALICE IN WONDERLAND, Тім Бартон, кіно

 Аліса в країні Чудес / Alice In Wonderland Британські кінотеатри скасували бойкот фільму Тіма Бертона Аліса в країні чудес. Тім Бертон і актори, що знялися у фільмі, зраділи почувши про скасування бойкоту.

Усі три головні британські мережі кінотеатрів зняли бойкот фільму Аліса в Країні чудес. Останньою поступилася найбільша мережаOdeon, яка оголосила, що покаже Алісу у всіх своїх кінотеатрах. Раніше від бойкоту відмовилися Vue і Cineworld, повідомляєVariety. Разом ці три мережі контролюють до 75% кіноринку Британії. 

Як повідомлялося раніше, кінотеатри оголосили бойкот Алісі через рішення студії Disney випустити фільм на DVD через 12 тижнів після його прем'єри в кінотеатрах замість звичайних у таких випадках 17 тижнів. Disneyпояснювала цей крок боротьбою з поширенням піратських копій. 

Представники Odeon заявляли, що це вдарить по касових зборах від кінопрокату, і поставить під загрозу існування маленьких кінотеатрів, які вклали великі кошти у підготовку своїх залів для показу 3D-фільму. У Odeon також зазначили, що Disney намагається встановити новий стандарт у кінопрокаті, який незабаром можуть почати копіювати й інші дистриб'ютори. 

Однак у четвер, 25 лютого, переговори між Odeon і Disney призвели до взаємоприйнятного компромісу. Деталі досягнутих домовленостей не розголошуються. 

У випущеній керівництвом Odeon заяві йдеться, що в результаті нової угоди з Disneyмережа зможе "відкривати нові кінотеатри, розвивати цифрові технології і збільшувати прокат у форматі 3D". 

Інші мережі, які будуть показувати Алісу в країні чудес, - Cineworld і UCI Cinema Group - раніше домовилися з Disney про 13-тижневий період між прем'єрою фільму і виходом DVD. 

Тім Бертон і багато акторів, залучені в Алісі, вже висловили радість у зв'язку зі скасуванням бойкоту. 

"Коли ми дізналися про бойкот фільму, ми ніби самі опинилися в країні чудес, – сказала актриса Хелена Бонем Картер, що грає у фільмі Королеву черв'яків. – Це здавалося абсурдом, справжньою нісенітницею. Повірте, протягом останніх тижнів у нашому домі було досить безрадісно ".

novynar.com.ua